viernes, 20 de abril de 2007

La història inacabable!!!

Dimecres 18 d'abril!!! 21:29 de la nit
Estadi del Camp Nou. Anada de les Semifinals de la copa del rey. Barça-Getafe.

Messi agafa la pilota al mig del camp, marxa de 5 rivals, trenca al porter i introdueix la pilota dintre de la porteria.

Mitja hora després, milers d'entrades inunden la xarxa amb la repetició del gol de Messi. Messi crack, el deixeble de Maradona, ... Ha arribat el manà per als mitjans de comunicació. Els periodistes s'afanyen a treure de l'arxiu tot allò relacionat amb el futbolista, comença una marató sobre l'argentí.

Dijous 19 d'abril!!!
Les portades dels diaris esportius, fan referència al gol i en dediquen gran part del rotatiu. Però no només els diaris d'aquest àmbit, els generalistes, també dediquen un breu espai en portada, al "magnífic" gol de l'astre argentí.
Les televisions es fan ressó del gol i en els titulars dels informatius, apareix com un dels elements destacats del dia. Als informatius del vespre de Cuatro, tiren de l'arxiu per buscar aparences entre Maradona i Messi deixant de banda el gol.
Programes de ràdio com el "Tu diràs" de Jordi Basté, dediquen les dues hores de programació al jugador del Barça.

Divendres 20 d'abril!!!
Els programes matinals de les televisions segueixen fent referència al jugador. El periódico treu en portada a Messi i les quatre primeres pàgines del diari van dedicades al gol. En una d'elles, diversos personatges de ressó públic opinen sobre el gol de Messi...

Dissabte 21 d'abril!!! ........
Aquest és un clar exemple de l'influència que l'esport, i en concret el futbol, tenen en aquesta societat de la informació. L'esport és la medicina per a moltes persones que troben en aquest, un motiu de vida.
Però realment aquesta cobertura informativa és lògica? com pot ser que el gol de Messi surti en els titulars d'un informatiu i els atemptats a Bagdad no? ( com va passar ahir a la nit als informatius de Cuatro). I és lògic que dos dies després encara s'estigui parlant del mateix?
Personalment, crec que no és coherent ni lògic i que, en el fons, és un exemple més del fort caràcter sensacionalista que estan adoptant la majoria de mitjans. Aquests només busquen aconseguir la millor audiència renunciant i relegant altres notícies que potser ens afecten més, a un segon pla.
Per cert, aquí teniu el motiu de la discòrdia:

1 comentario:

jordi dijo...

Cooorrectíssim Giuseppe!
Sembla ser que quan un geni amb la pilota als peus es vesteix del que és, tothom es torna boig.
Altres genialitats passen desadvertides i fan estalviar molta pasta en tinta i paper. Money, money!És tot!
Després passa el que passa, que aquells que tenen un cervell minúscul trenquen aparadors i destrossen la ciutat perquè un equip pde futbol ha guanyat una competició!
I el pitjor de tot, ara el puto messi ja té una excusa per rascar-se la panxa durant 4 partits!
A fer carreteres a Sibèria, que diria en Monzó!